Banan- och hallonsorbet

Att göra sorbet på frysta frukter och bär är ett jättebra sätt att få i barnen näring samtidigt som de tycker att de äter glass. Både jag som mamma och barnen blir nöjda. Perfekt! Banan är en bra sötning och mixas tillsammans med något smakrikt som tex hallon, blåbär eller mango. Jag fryser in bananbitar när jag får bananer över som vi inte hinner äta upp. Då har jag alltid banan hemma till sorbet eller andra efterrätter. Om du inte har några frysta bananer så kan du mixa en färsk banan med frysta bär. Då brukar sorben bli perfekt att äta direkt. Annars kan du ställa in den i frysen en stund så den klarar sig en stund eller blir lite fastare.

Ta lika mycket banan som hallon, blåbär, mango eller liknande. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en slät smet. Servera direkt!

Jenny 🙂

Dela detta
Share

One thought on “Banan- och hallonsorbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.