Banan- och hallonsorbet

KATEGORIER

Att göra sorbet på frysta frukter och bär är ett jättebra sätt att få i barnen näring samtidigt som de tycker att de äter glass. Både jag som mamma och barnen blir nöjda. Perfekt! Banan är en bra sötning och mixas tillsammans med något smakrikt som tex hallon, blåbär eller mango. Jag fryser in bananbitar när jag får bananer över som vi inte hinner äta upp. Då har jag alltid banan hemma till sorbet eller andra efterrätter. Om du inte har några frysta bananer så kan du mixa en färsk banan med frysta bär. Då brukar sorben bli perfekt att äta direkt. Annars kan du ställa in den i frysen en stund så den klarar sig en stund eller blir lite fastare.

Ta lika mycket banan som hallon, blåbär, mango eller liknande. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en slät smet. Servera direkt!

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.