Choklad kladdkaka

KATEGORIER

I helgen var vi på 4 och 6 årskalas och fick denna grymt goda choklad kladdkakan eller mer som en chokladpudding. Passar chokladälskaren 🙂

Ingredienser:

  • 4 st ägg
  • 200 g choklad
  • 0,5 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 tsk äkta vanilj

Smält smör och choklad. Vispa ägg, socker och vanilj ordentligt. Häll i smör och chokladblandningen och vispa samman. Grädda i 200 grader i 7-8 minuter. Kakan kommer inte se klar ut men när den kylts ned så “stannar” den och blir fast. Om kakan körs för länge blir kanterna torra efter kylning. Kakan är perfekt att göra dagen innan.

Servera med bär och frukt samt grädde eller kokosgrädde.

Recept: Sara Andersdotter

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.