Dessa glutenfria semlor fick tummen upp av barnen och morfar. De blev ganska kompakta och mätande men smaken blev överraskande bra!
Kardemummabullar:
- 2 st ägg
- 1 dl kesella
- 50 g smör
- 0,5 dl råsocker
- 1 krm salt
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 dl pofiber
- 1 st uppvispad ägg att pensla med
Mandelmassa:
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 msk honung
- 1 msk grädde
Tillbehör:
- 2 dl grädde
- 1 krm äkta vanilj
- Florsocker att pudra med
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, mjukt smör, kesella, socker, salt, kardemumma och bakpulver. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk och pofiber. Blanda samman allt och låt stå ca 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätska.
Rulla till 5 st bollar. Lägg dem på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 15 minuter eller tills bullarna fått fin färg. Låt svalna.
Blanda samman mandelmassan. Min mandelmjöl tog slut så mixade ca 1 dl mandel och fick då ett lite grövre mjöl till mandelmassan. Fungerade det också 🙂
Skär av toppen på bullen och spar som lock. Klicka i mandelmassan och ha på vispad grädde med äkta vanilj. Lägg på locket och pudra semlorna med vaniljsocker.
Jenny 🙂