Ett vegetariskt alternativ till tacos utan gluten och mejerivaror. Tacofärsen görs på svarta bönor, guacamolen utan gräddfil, egen tomatsalsa med bara naturliga ingredienser och vitkålsblad till tacoskal. Om du inte vill äta de färdiga tacoskalen och inte heller hunnit göra dina egna då fungerar vitkål perfekt som tacoskal. Jag använder ofta vitkålsblad eller större salladsblad som tacoskal, hamburgerbröd eller korvbröd när jag vill ha ett glutenfritt alternativ.
Ingredienser:
Tacofärs
- En tetra svarta bönor
- 2 klyftor vitlökar
- 1/2 röd lök
- Olivolja
- Chilipeppar
- Spiskummin
- Salt
Skölj av bönorna, hacka vitlök och lök. Lägg allt i en kastrull. Häll på olivolja, chili, spiskummin och salt. Låt koka samman i 10 minuter.
Guacamole
- En avokado
- 1/2 rödlök
- Lime
- 1 klyfta vitlök
- Chili
- Salt
Hacka avokado och rödlök och lägg i en skål. Pressa vitlök och lime samt ha på chili och salt. Rör samman och smaka av.
Tomatsalsa
- 2 tomater
- 1/2 rödlök
- 1 klyfta vitlök
- Olivolja
- Rödvinsvinäger
- Chili
- Salt
Hacka tomaterna, röd löken och pressa vitlöken. Lägg allt i en skål. Ringla över olivolja, en skvätt rödvinsvinäger, krydda med chili och salt. Rör samman och smaka av.
Ta ett vitkålsblad som tacoskal och lägg i tacofärs, guacamole, tomatsalsa och sallad. Dax att njuta!
Jenny 🙂