Hälsoknäcke

KATEGORIER

Många tycker att det är tufft att utesluta bröd ur kosten. Här kommer ett knäckebröd utan gluten. Perfekt att ta till när du saknar brödet 🙂

Ingredienser:

  • 2 st ägg
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl solroskärnor (hela eller grovt mixade)
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma

Vispa ägg, vatten och salt samman. Mixa solroskärnorna grovt eller låt dem vara som de är. Blanda i solroskärnorna, linfrön, kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma i ägg blandningen. Låt stå och svälla i 5 minuter. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 190 grader i 30 minuter. Ta ut och skär dem i bitar och sätt sen tillbaka på eftervärme tills ugnen har svalnat eller kexen blivit hårda. Vill du ha dem mörkare så kör du dem tills de är gyllenbruna.

Recept: Sara Andersdotter 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.