Många tycker att det är tufft att utesluta bröd ur kosten. Här kommer ett knäckebröd utan gluten. Perfekt att ta till när du saknar brödet 🙂
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 dl solroskärnor (hela eller grovt mixade)
- 1 dl linfrön
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
Vispa ägg, vatten och salt samman. Mixa solroskärnorna grovt eller låt dem vara som de är. Blanda i solroskärnorna, linfrön, kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma i ägg blandningen. Låt stå och svälla i 5 minuter. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 190 grader i 30 minuter. Ta ut och skär dem i bitar och sätt sen tillbaka på eftervärme tills ugnen har svalnat eller kexen blivit hårda. Vill du ha dem mörkare så kör du dem tills de är gyllenbruna.
Recept: Sara Andersdotter 🙂