Vegetarisk pizza utan gluten och mejerivaror. Går så klart att anpassas efter vad du vill ha. Du kanske vill ha kött eller till exempel ost på.
Ingredienser: (Recept till en stor eller två små pizzor.)
Botten
- 1 ägg
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
- ca 0,75 dl vatten
- En nypa salt
Fyllning
- Tomatsås (Marcus hemma gjorda, kanske kan lägga ut recept på den längre fram)
- 1/4 broccolibuket
- 3 cm zucchini
- 2 st soltorkade tomater
- 1 st inlagd paprika
- 1/2 röd lök
- Chèvre ost
- Oregano, salt och chili
- Olivolja
Blanda ihop alla ingredienser till pizzabotten. Låt stå och svälla i 5 minuter. Platta ut degen på ett bakplåtspapper. Grädda botten i 250 grader i 10 minuter. Hacka broccoli, zucchini, soltorkade tomater, paprika och lök. Lägg i en bunke och ringa över olivolja samt blanda ned kryddor. Lägg grönsaksblandningen på pizzabottnen och lägg chèvre osten överst.
Grädda i ungen ca 15 minuter tills pizzan fått en gyllenbrun färg. Servera med grönsallad och vitkålssallad.
Jenny 🙂