Utrensande linfrö eller psylliumfrö dryck

KATEGORIER

Börja dagen med att dricka 1 msk linfrön eller psylliumfrön som blötlagts i vatten. När de blötläggs så bildar de en geléaktig hinna som gör dem extra snälla för magen. Linfrön och psylliumfrön ger en massa fibrer åt tarmen och där med får tarmen bra motion och skrapar rent tarmväggarna och tarmfickorna från toxiner och gammal föda. På detta sätt kan linfrön och psylliumfrön effektivt användas mot förstoppning. Men tänk på att dricka mycket vatten för annars kan du få förstoppning av den stora fibermängden.

Tänk även på att inte äta mer än max 2 msk linfrön per dag eftersom att linfröna producerar vätecyanid eller blåsyra (större risk med krossade linfrön) som är giftigt för oss.

Blötlägg linfröna eller psylliumfröna under natten. På morgonen värmer du vatten och fyller på glaset med ljummet vatten, pressa gärna i citron och ev även ingefära och drick direkt på morgonen gärna 30 minuter innan du äter frukost. Ger dig en bra start på dagen!

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

2 Responses

 1. Hej Jenny !
  Vill tacka dig för de här hälsosamma tipset med linfrö och psilliumfrö. Jag brukar inta samtliga till min första måltid i kombination med kefir och tillägger även solrosfrö och pumpa frö. Tack vore de min mage blir inte svullen och jag mor bättre allmänt när jag äter de. Där emot en väninna sa till mig att jag inte ska ta linfrö och psyliumfrö samtidigt för att de inte är bra för kroppen och dem motverkar varandra. Jag undrar om du vet om de stämmer och om jag ska äta de växelvis? Tacksam på förhand på ditt svar.
  Med vänlig hälsning, Oliver

  1. Hej! Vad kul att du hittat något som fungerar för sin mage och ditt mående. Jag har inte hört att man inte ska kunna ta dem tillsammans. Däremot ska man inte äta för stora mängder linfrön speciellt om de är krossade pga blåsyra. Men idag säljs de bara hela pga detta. Om du mår bra av det du äter så skulle jag fortsätta blanda allt 🙂

   Lycka till!
   Jenny 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.