Utrensande linfrö eller psylliumfrö dryck

Börja dagen med att dricka 1 msk linfrön eller psylliumfrön som blötlagts i vatten. När de blötläggs så bildar de en geléaktig hinna som gör dem extra snälla för magen. Linfrön och psylliumfrön ger en massa fibrer åt tarmen och där med får tarmen bra motion och skrapar rent tarmväggarna och tarmfickorna från toxiner och gammal föda. På detta sätt kan linfrön och psylliumfrön effektivt användas mot förstoppning. Men tänk på att dricka mycket vatten för annars kan du få förstoppning av den stora fibermängden.

Tänk även på att inte äta mer än max 2 msk linfrön per dag eftersom att linfröna producerar vätecyanid eller blåsyra (större risk med krossade linfrön) som är giftigt för oss.

Blötlägg linfröna eller psylliumfröna under natten. På morgonen värmer du vatten och fyller på glaset med ljummet vatten, pressa gärna i citron och ev även ingefära och drick direkt på morgonen gärna 30 minuter innan du äter frukost. Ger dig en bra start på dagen!

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.