Rawbollar med smak av pepparkaka

Om du gillar att äta pepparkaksdeg då kommer dessa rawbollar bli en favorit!

Ingredienser:

  • 5-6 dadlar
  • 1 dl mandel
  • 1 tsk kokosfett
  • 1 tsk carob pulver eller kakao
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 st nejlikor

Blötlägg gärna dadlarna och mandeln. Lägg dadlarna i en liten skål och täck dem med vatten. Låt dem stå tills de blir mjuka. Blötlägg mandeln i mycket vatten i ca 8 timmar och skölj sedan av dem. Om du inte blötlägger så behöver du tillsätta lite vatten i smeten för att få en bra konsistens. Mixa mandel och dadlar till en smet. Tillsätt carob eller kakaopulver, kanel och kokosfett. Krossa nejlikorna i en mortel och pressa färsk ingefära i en vitlökspress. Blanda allt och gör små bollar av smeten. Rulla bollarna i kokos, carob/kakao eller bärpulver.

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.