Rawbollar med smak av pepparkaka

KATEGORIER

Om du gillar att äta pepparkaksdeg då kommer dessa rawbollar bli en favorit!

Ingredienser:

  • 5-6 dadlar
  • 1 dl mandel
  • 1 tsk kokosfett
  • 1 tsk carob pulver eller kakao
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 st nejlikor

Blötlägg gärna dadlarna och mandeln. Lägg dadlarna i en liten skål och täck dem med vatten. Låt dem stå tills de blir mjuka. Blötlägg mandeln i mycket vatten i ca 8 timmar och skölj sedan av dem. Om du inte blötlägger så behöver du tillsätta lite vatten i smeten för att få en bra konsistens. Mixa mandel och dadlar till en smet. Tillsätt carob eller kakaopulver, kanel och kokosfett. Krossa nejlikorna i en mortel och pressa färsk ingefära i en vitlökspress. Blanda allt och gör små bollar av smeten. Rulla bollarna i kokos, carob/kakao eller bärpulver.

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.