Om du gillar att äta pepparkaksdeg då kommer dessa rawbollar bli en favorit!
Ingredienser:
- 5-6 dadlar
- 1 dl mandel
- 1 tsk kokosfett
- 1 tsk carob pulver eller kakao
- 1/2 tsk kanel
- 1 cm färsk ingefära
- 2 st nejlikor
Blötlägg gärna dadlarna och mandeln. Lägg dadlarna i en liten skål och täck dem med vatten. Låt dem stå tills de blir mjuka. Blötlägg mandeln i mycket vatten i ca 8 timmar och skölj sedan av dem. Om du inte blötlägger så behöver du tillsätta lite vatten i smeten för att få en bra konsistens. Mixa mandel och dadlar till en smet. Tillsätt carob eller kakaopulver, kanel och kokosfett. Krossa nejlikorna i en mortel och pressa färsk ingefära i en vitlökspress. Blanda allt och gör små bollar av smeten. Rulla bollarna i kokos, carob/kakao eller bärpulver.
Jenny 🙂