Antiinflammatorisk guldmjölk

KATEGORIER

Guldmjölk är en antiinflammatorisk dryck. Den lindrar smärta, ökar immunförsvaret, är avgiftande och minskar inflammation. Drick gärna en kopp på kvällen innan sänggående.

Gurkmejapasta

  • 0,5 dl gurkmeja
  • 0,5 dl ingefära
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten

Blanda allt i en kastrull och rör om ordentligt. Värm på medelhög värme och rör hela tiden tills blandningen är en ganska tjock pasta. Det tar inte så lång tid så gå inte bort ifrån kastrullen. Låt blandningen svalna och förvara den i en liten glasburk i kylen.

imageimage

Guldmjölk

  • 1 kopp mjölk av valfri sort
  • 1 tsk gurkmejapasta
  • 1 tsk kokosolja
  • Ev 1 tsk honung

Värm mjölken till dricktemperatur. Blanda i övriga ingredienser och söta ev med honung men ta i honungen sist eftersom den är känslig för värme.

image

Gurkmeja och ingefära är antiinflammatoriska rötter som kan minska halsbränna, lugna illamående och magbesvär. Svartpeppar gör den aktiva substansen kurkumin i gurkmejan ännu mer biotillgänglig och ökar då kroppens upptag av gurkmeja. Kokosfettet ökar upptaget ytterligare genom sin fettlösande egenskap.

Jenny 🙂

 

 

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.