Hyvlade morötter

Grönsaker innehåller massor med bra näringsämnen och Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta 500 gram grönsaker, bär och frukt per dag. Endast 20% av svenskarna når upp till rekommendationen. Vi behöver hitta sätt att få in grönsaker i maten.

Att hyvla morötterna med en potatisskalare eller osthyvel är ett bra sätt att få en annan form på morötterna. De passar då bra som pasta, i wookrätter eller ett bra sätt att få barnen att äta grönsaker. Morötterna blir både godare och roligare. Genom att hitta nya former på grönsakerna så kan en grönsak plötsligt bli en favorit grönsak. För barn är formen nästan viktigare än smaken.

image

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.