Linsgryta

KATEGORIER

Grymt god linsgryta med massa underbart värmande och läkande kryddor. Ingefära, gurkmeja och vitlök är starkt antiinflammatoriska kryddor.

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Kryddor: gurkmeja, chili, mycket curry, ingefära, paprika pulver, koriander, spiskummin och bockhornsklöver
  • 1 msk kokosfett
  • 3 st hackade tomater (eller som på denna bild körsbärstomater)
  • 3 st rivna morötter
  • 3 dl kokta röda linser
  • 1 tetra kokosmjölk
  • 1 ekologisk grönsaksbuljong

Koka linserna mjuka. Hacka lök, vitlök och fräs i kokosfett tillsammans med alla kryddor. Ha i tomaterna, de rivna morötterna, linser, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt koka samman och smaka av!

Servera med råris, quinoa, mathavre och sallad.

Recept: Sara Andersdotter

 

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.