Att torka äpplen är ett jättebra sätt att ta tillvara på alla äpplen på hösten. Dessutom är det ett jättegott snacks.
Ingredienser:
- Äpplen
- Mörkchoklad
- Ev vanilj, lakritspulver, rom till att smaksätta chokladen
- Ev riven kokos, hackade nötter att strössla över chokladen
Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjlig. Torka dem i en torkugn eller vanlig ugn.
Torka i torkugn
- Lägg ut äppelringarna på nätbrickorna
- Sätt in nätbrickorna i torkugnen
- Ställ torkugnen på 42 grader och 14 timmar
- Låt eftertorka i någon timme (efter att tiden gått ut)
Torka i ”vanlig” ugn
- Sätt ugnen på 50 grader
- Lägg ut äppelringarna på ett bakplåtspapper (som ligger på en ugnsplåt)
- Låt dem vara i ugnen under c:a 5 timmar
- Stäng av värmen och lät dem eftertorka i någon timme med luckan på glänt
Smält mörkchoklad och ha ev i någon smaksättning. Doppa äppelbitarna till hälften i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och strö ev över något strössel eller gör dem naturella. Låt dem stelna i kylskåpet och förvara dem i en glasburk i kylskåp. Sen är det bara att plocka fram och njuta!
Recept: Sara Andersdotter och Selma ❤️