Chokladbollar

KATEGORIER

Här kommer ett recept på chokladbollar som liknar de traditionella chockladbollarna men utan socker och smör.

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 3-4 msk rå eller vanlig kakao
  • 0,75 dl havremjölk
  • 12-14 färska urkärnade dadlar
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 2 msk starkt kaffe
  • en nypa flingsalt efter smak

Dela dadlarna i mindre bitar, mixa sedan alla ingredienser i en matberedare tills du har en jämn smet. Tillsätt eventuellt mer havremjölk eller kokosfett, smeten får inte vara torr men ska samtidigt gå att rulla. Smaka av så du har den perfekta kombon av sött, salt och kaffe. Rulla bollarna i kokos och ställ in i kylen. Går även att frysa.

Recept: Karin Lindberg

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

2 Responses

  1. Hej Jenny.
    Vi testade detta recept igår. Det var så himla gott så vi gjorde om det idag igen! 😀
    Faktiskt mycket godare än Delicatos! 🙂
    Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Bröd

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.