Här kommer ett recept på chokladbollar som liknar de traditionella chockladbollarna men utan socker och smör.
Ingredienser:
- 3 dl havregryn
- 3-4 msk rå eller vanlig kakao
- 0,75 dl havremjölk
- 12-14 färska urkärnade dadlar
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk starkt kaffe
- en nypa flingsalt efter smak
Dela dadlarna i mindre bitar, mixa sedan alla ingredienser i en matberedare tills du har en jämn smet. Tillsätt eventuellt mer havremjölk eller kokosfett, smeten får inte vara torr men ska samtidigt gå att rulla. Smaka av så du har den perfekta kombon av sött, salt och kaffe. Rulla bollarna i kokos och ställ in i kylen. Går även att frysa.
Recept: Karin Lindberg
2 Responses
Hej Jenny.
Vi testade detta recept igår. Det var så himla gott så vi gjorde om det idag igen! 😀
Faktiskt mycket godare än Delicatos! 🙂
Tack!
Vad kul att ni provat och gillade dem!