Äggmjölk

En superenkel mejerifri mjölk utan tillsatser. Gjord på ett ägg, två tsk kokosfett och 1-2 dl hett vatten. Knäck ägget i en skål och ha i kokosfett. Mixa ihop dem med en stavmixer. Fortsätt mixa och häll i kokhett vatten. Klart! Jag älskar bra och enkla recept 🙂

När jag provade mjölken på några barn så var det första de sa att den smakar som mjölk. Den passar till kaffe, varmchoklad, smoothies, att bara dricka som den är eller smaksätta med vanilj, kanel, kardemumma. Mjölken ger en bra mättnad med protein och fett. En kaffe latte med äggmjölk blir ett bra och mättande mellanmål och barnen kan dricka varmchoklad  och få i sig massa bra näring!

image

Varmchoklad på äggmjölk men byte ut kokosfettet mot smör och tillsatte kakao och lite råsocker.

image

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.