Grönsakssvarv

En grönsakssvarv är ett jättebra redskap att få en annan form på grönsakerna och kan användas till att göra spagetti, till wokrätter eller till sallader. Du kan bland annat svarva morötter, betor, zucchini, gurka och squash. Här har jag använt morot och zucchini som spagetti. Låt grönsakerna koka i ett par minuter så de är al dente ?

Ibland är det svårt att få barnen att äta grönsaker men med en grönsakssvarv blir grönsakerna mycket roligare för barnen att äta. För barn handlar mat inte bara om smak utan också hur vi serverar maten. Om ditt barn tex inte gillar rivna morötter så kanske de gillar morotsstavar, morotsslantar eller  långa svarvade morötter. Mina barn älskar dem och även deras kompisar!

Grönsakssvarv

 

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.