Havre- och morotsbröd i långpanna

KATEGORIER

Ett enkelt och snabbt bröd på havregryn som inte kräver någon förberedelse! Perfekt när du inte hunnit förbereda.

Ingredienser: 

  • 6 dl havregryn (ev glutenfria)
  • 4 dl vatten el valfri vätska

Bland och låt svälla minst 15 min.

  • 1 grovt riven morot
  • 1/2 tsk salt (gärna örtsalt)
  • 1/2 dl smält kokosolja (smälter snabbt i vattenbad) eller rapsolja
  • Valfria frön som till t ex, Solros, Chia, Pumpa, Vallmo eller Sesamfrön eller varför inte blanda efter eget tycke och smak : )

Blanda ihop ingredienserna till en smet och bred ut allt på bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt. Strö på valfria frön.
Grädda i övre delen av ugnen ca 15-20 min i 250 grader.

Recept: Veronica Stenström

Dela detta inlägg:

Picture of Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.