Proteinbröd på keso och ägg

Bröd är något många saknar när de plockar bort gluten, minskar på kolhydraterna, äter LCHF eller paleo. Ibland är bröd ett enkelt mellanmål att ta med framför allt om man inte vill verka för komplicerad, då kan det vara ganska skönt att ta med en macka även om den inte är som vanligt bröd 🙂

I veckan testade jag ett bröd helt utan spannmål som har en bas av ägg och keso. Ett lågkolhydratbröd utan gluten. Går att äta som det är eller med pålägg. Det blev så bra och godkändes av både kollegor och familj. Dessutom gick det snabbt och var superenkelt att baka. Solrosfrön och pumpakärnor gör att det blir mer tuggmotstånd. Men gillar du inte frön kan du prova att finfördela dem i en matberedare eller prova vara utan dem helt. Som variation kan du även använda sesamfrön både i men framför allt att strö uppe på.

Ingredienser:

  • 500 g keso
  • 4 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk brödkryddor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggen i en bunke, rör ned keson. Blanda fiberhusk, bakpulver, brödkryddor, salt och linfrön i en skål. Rör ned allt i bunken tills allt är välblandat. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten så att den blir ca 1/2 cm tjock. Smeten kommer inte täcka hela plåten, då blir den för tunn. Om du gör dubbel satts blir den säkert perfekt till en hel plåt. Strö över solrosfrön och pumpakärnor. Grädda mitt ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna helt på plåten innan du skär upp i bitar. Förvara i kylskåpet. Brödet går bra att frysa.

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.