Chocolate chip cookies på kikärter

Superenkel kaka som uppskattades av hela familjen. God, näringsrik och enkel att slänga ihop. Funkar både till kaffet som fika, ett näringsrikt mellanmål eller som extra energi på utflykten eller vid träning. Kikärter är ganska smaklösa och passar som mjöl. De innehåller massa näring, fibrer och protein och tillsammans ger de mättnad. Du kan själv styra sötman genom att öka eller minska mängden dadlar och honung. Byt ut chokladen till russin, aprikoser eller andra torkade frukter/bär eller nötter som hasselnötter, mandlar, jordnötter, valnötter. Eller varför inte blanda både choklad, frukt och nötter.

Ingredienser:

  • 1 pkt kikärter
  • 1 dl havregryn eller annat valfritt mjöl.
  • 3 msk kokosolja
  • 7 dadlar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 g mörk choklad hakad eller annan smaksättning

Mixa alla ingredienser förutom chokladen eller annan smaksättning till en jämn massa. Tillsätt chokladen eller annan smaksättning. Låt smeten stå kallt en stund. Sätt ugnen på 150 grader. Forma kakor av smeten och lägg på bakplåtspapper. Gör 10-20 st beroende på hur stora du vill ha. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Jenny ????

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.