Chokladboll

KATEGORIER

Det finns massor av recept på chokladbollar. Dessa är utan mejeri och vanligt socker. Goda till kaffet, som fika eller till mellanmål. Klara på ett par minuter och håller i kylskåpet i en vecka. Går också att frysa.

Ingredienser

  • 2 dl ekologiska havregryn
  • 7 st färska dadlar
  • 3 msk kallpressad, rå kokosolja
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • kokosflingor (att rulla i)
  • ev kaffe

Så här gör du

Mixa allt till en jämn smet. Om inte smeten går ihop späder du med lite mer kaffe eller vatten. Forma bollar och rulla i kokos. Jag gör dem ganska små för då kan man äta många 🙂

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Bröd

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »
Glutenfritt

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »
Glutenfritt

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.