Chokladboll

Det finns massor av recept på chokladbollar. Dessa är utan mejeri och vanligt socker. Goda till kaffet, som fika eller till mellanmål. Klara på ett par minuter och håller i kylskåpet i en vecka. Går också att frysa.

Ingredienser

  • 2 dl ekologiska havregryn
  • 7 st färska dadlar
  • 3 msk kallpressad, rå kokosolja
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • kokosflingor (att rulla i)
  • ev kaffe

Så här gör du

Mixa allt till en jämn smet. Om inte smeten går ihop späder du med lite mer kaffe eller vatten. Forma bollar och rulla i kokos. Jag gör dem ganska små för då kan man äta många 🙂

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.