Denna enkla indiska dal är gjord på röda linser och massa goda kryddor. Den blir smakrik och fyllig. En enkel rätt som är mättande och verkligen supergod. Servera den med grönsaker, ris eller indiskt bröd (roti).
Ingredienser:
- 2,5 dl röda linser
- 10 dl vatten
- 1 msk olivolja/kokosfett
- 1 tsk hela spiskummin frön
- 1 torkad röd chili
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 tomater, finhackade
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 1 grön chili, finhackad
- Ev salt
Koka linserna i vattnet i ca 15 minuter. Linserna ska koka sönder. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs spiskummin frön och röd chili i oljan tills fröna börjar få färg. Ha i gul lök, vitlök och ingefära, och fräs med tills de mjuknar och får lite färg. Rör ned tomaterna och låt fräsa med tills de mjuknar och blir lite mosiga. Ha ned gurkmeja, garam masala och grön chili. Blanda ned linserna. Smaka av med salt. Strö över lite färsk koriander vid servering.
Recept: Vegomagasinet
Jenny 🙂