I år provade jag en ny julsallad som är raw. Basen är grönkål, rödkål och granatäpple vilket passar väldigt bra till en julsallad. Den gillades av mina gäster 🙂
Ingredienser:
- Ca 150 gram grönkål
- Rödkål
- Ett granatäpple
Riv av grönkålen från stammen och hacka den i mindre bitar. Hyvla rödkålen med en osthyvel så du får tunna strimlor. Ha ungefär lika mycket grönkål och rödkål. Ha ned dem i en bunke. Dela och pilla ut granatäpplekärnorna och lägg dem i en skål. Nu är det dax att blanda ihop dressingen.
Dressing:
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk tahini
- 1/3 pressad citron
- 1/2 pressad apelsin
- 1 tsk tamari
- Riven ingefära
- Svartpeppar
- Örtsalt
- Ev lite honung
Häll alla ingredienser i en skål. Pressa ur saften ur saften från citronen och apelsinen. Riv ingefära fint och ta den mängd som passar dig utefter hur starkt du vill ha det. Söta ev med lite honung. Blanda allt väl och häll sedan allt över grönsakerna. Krama in dressingen i grönkålen och rödkålen. Låt stå en stund för att hinna dra åt sig. Strö över granatäpplet vid servering.
Jenny 🙂