Morotskaka

En saftig morotskaka med krämig frosting utan gluten, mejeri och raffinerat socker. Denna kaka blev riktigt saftig och god, trotts att den inte innehåller något vetemjöl, smör eller socker som vi är vana att baka med. Dessutom är den enkel att göra!

Ingredienser:

Botten:

 • 3 morötter
 • 3 dl urkärnade dadlar
 • 3 ägg
 • 1 dl mandelmjöl
 • 2 tsk kanel
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 tsk fiberhusk

Till formen:

 • kokosolja och kokosflingor

Frosting

 • 2 dl naturella cashewnötter
 • 1 skalat päron
 • 4 msk kokosolja
 • 1 tsk äkta vaniljpulver
 • Lite citron/lime skal och saft

Riv morötterna grovt. Mixa dadlarna och äggen i en matberedare eller med en kraftfull mixer. Häll i de rivna morötterna, mandelmjöl, kryddor och fiberhusk och mixa till en jämn smet. Använd en form med avtagbara kanter. Smörj den med kokosolja och bröa in den med kokosflingor. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader och varmluft i ca 20 minuter. Jag tyckte att jag fick ha den inne lite längre men håll koll och se när den ser klar ut!

Mixa alla ingredienser till frostningen. Lägg på frostningen när kakan svalnat. Garnera med riven morot!

Recept från boken Hälsokoden av Åsa Söderberg

Jenny 🙂

 

 

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.