En julig sallad till julbordet!

I morgon är det julafton. En dag när vi umgås med familj och vänner, äter god mat och godsaker. Om du tittar på julbordet så finns det oftast inte så mycket grönsaker. Självklart spelar detta inte så stor roll vid ett tillfälle. Men vi mår så mycket bättre om vi får en bättre balans i det vi äter. Vi äter lätt för mycket av julbordet och blir trötta, kanske får ont i magen eller får uppsvällda magar. Här kommer en enkel och god sallad som kan ätas varm eller kall för att balansera julmaten.

Ingredienser:

  • 1/2 medelstort rödkålshuvud
  • 250 gram grönkål
  • 2 msk kokosfett eller olivolja
  • Örtsalt
  • Finmalen svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 cm ingefära
  • 1/2 apelsin
  • 1 st granatäpple

Strimla rödkål och riv grönkålen i bitar. Ha ned allt i en gryta eller stekpanna tillsammans med ca 2 msk kokosfett eller olivolja. Värm på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt och peppar. Du kan också smaksätta med pressad vitlök och/eller ingefära (ger julsmak och lite hetta). När det är klart pressar du en halv apelsin och häller över grönsakerna. Strö över granatäpple. Servera salladen varm eller gör dagen innan och värm på eller servera kall.

En riktigt God Jul önskar jag er alla!

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.