Ett enkelt och snabbt bröd på havregryn som inte kräver någon förberedelse! Perfekt när du inte hunnit förbereda.
Ingredienser:
- 6 dl havregryn (ev glutenfria)
- 4 dl vatten el valfri vätska
Bland och låt svälla minst 15 min.
- 1 grovt riven morot
- 1/2 tsk salt (gärna örtsalt)
- 1/2 dl smält kokosolja (smälter snabbt i vattenbad) eller rapsolja
- Valfria frön som till t ex, Solros, Chia, Pumpa, Vallmo eller Sesamfrön eller varför inte blanda efter eget tycke och smak : )
Blanda ihop ingredienserna till en smet och bred ut allt på bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt. Strö på valfria frön.
Grädda i övre delen av ugnen ca 15-20 min i 250 grader.Recept: Veronica Stenström
Zucchinibröd
Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st