Att glöggkrydda riktig äppelmust blir riktigt gott för både vuxna som barn.
Ingredienser:
- 5 dl äppelmust
- 2 st hel kanelstång
- 1 st stjärnanis
- 1 tsk hel nejlika
- 1 tsk hel kardemumma
- ca 1 cm skivad ingefära
- ev citron, honung, vaniljstång
- ev lite mörk rom
Häll äppelmusten i en kastrull. Tillsätt kryddorna; kanelstång, stjärnanis, nejlika, kardemumma och ingefära. Låt sjuda i ca 10 minuter. Sila av. Tillsätt ev lite mörk rom till de vuxna. Ev citron för lite surare smak, honung för sötare glögg eller varför inte vaniljstång för vaniljglögg.
Servera gärna tillsammans med rostade julnötter.
Rostade julnötter
Ingredienser:
- 100 g mandel
- 100 g valnötter
- 100 g cashewnötter
- 1 st äggvita
- 1 msk kanel
- 1 msk ingefära
- 1 msk kardemumma
- 1 tsk chilipulver (eller mer om du vill ha dem starkare)
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg äggvitan i en skål och tillsätt kryddorna. Rör samman till en kryddpasta. Krama ut pastan på nötterna. Häll nötterna på en plåt. Rosta nötterna i ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna. Servera i en skål eller förvara dem i en glasburk.
Trevlig första advent!
Jenny 🙂