Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt.
Ingredienser:
- 6 dl riven zucchini
- 8 st ägg
- 4 dl mandelmjöl
- 4 msk fiberhusk
- 1 dl sesamfrön
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- Smaksätt ev med 2 msk färsk basilika (grovhackad) eller timjan
- Vallmofrön till garnering
Vispa äggen lätt. Riv zucchini och blanda med äggen. Blanda de torra ingredienserna (mandelmjöl, fiberhusk, sesamfrön, bakpulver och salt) och rör ned i äggsmeten. Låt allt stå i 10 minuter och svälla. Lägg ut ”bullhögar” med sked på en plåt med bakplåtspapper och strö över vallmofrön. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i ca 20 minuter.
Recept: Sara Andersdotter