En enkel och super god rawfood tårtbotten. Rawfood bakverk innehåller mer näringsämnen än ”vanliga” bakverk. Men glöm inte att många rawfood bakverk innehåller ganska mycket socker genom den torkade frukten.
Ingredienser:
- 300 g torkade dadlar (om du väljer färska så något mindre)
- 2 dl riven kokos
- 1 dl sötmandel
- 1 dl cashewnötter
- 1 1/2 dl hasselnötter
- 1 dl saltade jordnötter
- ca 2 msk vatten (gärna blötläggningsvattnet från dadlarna)
Blötlägg dadlarna tills de är mjuka och spar sedan blötläggningsvattnet för att använda som vätska till tårtan. Blötlägg sötmandeln och hasselnötterna i ca 6-8 timmar. Lägg ned dadlar, riven kokos, sötmandel, cashewnötter och hasselnötter i en matberedare/mixer och kör tills de är finfördelade. Späd med någon matsked av dadlarnas blötläggningsvatten till bra konsistens. Ha i jordnötterna och mixa kort så att det blir bitar kvar av jordnötterna. Tryck ut smeten i en form och ställ den i frysen. Servera med grädde/kokosgrädde och bär/frukt.
Om du bara har en stavmixer så kan du mixa alla ingredienser var för sig och sedan blanda ihop dem med en slev.
Tack Sara Andersdotter för receptet!
Jenny 🙂