Quinoagröt

KATEGORIER

En varm gröt passar bra till frukost nu när det börjar bli kallare ute. Quinoagröten är god, mättande, gluten- och laktosfri. Blötlägg quinoan i ca 4-6 timmar så bryts fytinsyran ned vilket är ett ämne som hämmar mineralupptaget i kroppen.

Ingredienser:

  • 1/2 dl kokt quinoa
  • 2 ägg
  • 1 msk kokosfett
  • 1/2 rivet äpple
  • 1 msk russin
  • 1 msk riven kokos
  • Kanel
  • en nypa himalaya salt

Koka 1-2 dl quinoa så att du har för några dagar framåt. Ta ca 1/2 dl av den färdigkokta quinoan och lägg i en kastrull. Knäck i två ägg, ha i kokosfettet och salt. Värm under omrörning tills äggen stelnat. Lägg på rivet äpple, kanel, russin och riven kokos.

På vardagarna gör jag det så enkelt för mig som möjligt. Då äter jag oftast direkt ur kastrullen 🙂

image

Om du vill så kan du variera gröten genom att byta ut quinoan mot tex bovete, helt havre, havregryn eller hirs. Smaksättningen kan bytas ut mot andra frukter, olika bär och nötter.

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Bild av Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.