En varm gröt passar bra till frukost nu när det börjar bli kallare ute. Quinoagröten är god, mättande, gluten- och laktosfri. Blötlägg quinoan i ca 4-6 timmar så bryts fytinsyran ned vilket är ett ämne som hämmar mineralupptaget i kroppen.
Ingredienser:
- 1/2 dl kokt quinoa
- 2 ägg
- 1 msk kokosfett
- 1/2 rivet äpple
- 1 msk russin
- 1 msk riven kokos
- Kanel
- en nypa himalaya salt
Koka 1-2 dl quinoa så att du har för några dagar framåt. Ta ca 1/2 dl av den färdigkokta quinoan och lägg i en kastrull. Knäck i två ägg, ha i kokosfettet och salt. Värm under omrörning tills äggen stelnat. Lägg på rivet äpple, kanel, russin och riven kokos.
På vardagarna gör jag det så enkelt för mig som möjligt. Då äter jag oftast direkt ur kastrullen 🙂
Om du vill så kan du variera gröten genom att byta ut quinoan mot tex bovete, helt havre, havregryn eller hirs. Smaksättningen kan bytas ut mot andra frukter, olika bär och nötter.
Jenny 🙂