Det finns så många olika recept på våfflor. Här kommer ett utan vetemjöl och mjölk. Vill du göra dem helt mejerifria så byter du ut smöret till kokosfett eller olja. Jag tror inte receptet är så känsligt om du vill prova bytta ut en del av mjölet till tex havregryn eller bara använda bovete. Prova ha i lite vanilj för en riktigt lyxig efterrättsvåffla.
Ingredienser:
- 1 dl bovete
- 1/2 dl kornmjöl
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl iskallt vatten
- 2 msk smält smör
- 1 nypa salt
Blanda bovetemjöl, kornmjöl, bakpulver och en nypa salt. Rör ned ägget och det kalla vattnet till en jämn smet.
Smöra våffeljärnet. För att behålla dem frasiga lägger du de färdiggräddade våfflorna på ett galler en och en.
Servera med grädde, kokosgrädde, bär och sylt som efterrätt. Eller med keso, kvarg och bär som mellanmål. Funkar nog också att använda receptet till en matigvåffla med räkor, lax, rom, rödlök m.m. Prova!
/ Jenny 🙂