Ett snabbt och enkelt bröd för dig som vill ha ett bröd som är spannmåls-, ägg- och mejerifritt. Ät som frukostbröd, till mellanmål, en soppa eller rosta det. Använd som hamburgerbröd, korvbröd, som botten till en pizza med kryddor som oregano och vitlök eller varför inte som Focaccia med oliver och rosmarin.
Ingredienser till 6 st bröd:
- 1 förpackning kikärter med spad
- 1 msk fiberhusk
- 2 msk linfrön
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl pumpakärnor
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk brödkryddor (eller valfri kryddning)
- Sesamfrön, solrosfrön eller pumpafrön till garnering
Ha ned alla ingredienser i en bunke, viktigt att du tar med spadet från kikärterna. Mixa till en jämns smet. Klicka ut ca 6 klickar och forma dem till bullar. Strö över valfria frön om du vill. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter. Kör gärna lite längre så de hinner stelna till i mitten. Blir bäst när de svalnat eller dagen efter. Går att förvara i en påse i rumstemperatur eller i kylskåpet i flera dagar.
Inspirerad av Ewa Meurk, hälsoingenjören.
/ Jenny 🙂