Hormonell hälsa

Hos oss kan du få hjälp med dina hormonella obalanser.

Vår kropp är beroende av våra hormoner och signalsubstanser som konstant påverkar oss. De samspelar med varandra och har en konstant påverkan på vår kropp. När kroppen är i balans tänker vi sällan på våra hormoner, men när de hamnar i obalans kan vi uppleva allt från små diffusa symptom till mer allvarliga besvär. Hormonerna påverkar en mängd olika saker som känslor, matsmältning, immunförsvar, stressnivå, blodtryck, sömn, sexualitet, blodsockerreglering, fettförbränning och energiomsättning. Detta innebär att obalans kan ge upphov till en mängd olika symptom.

Upp till 75% av alla kvinnor upplever hormonell obalans, som PMS, PMDS, PCOS, endometrios och besvär i samband med klimakteriet.

Mannens hormoner börjar idag sjunka mycket tidigare på grund av ohälsosamma levnadsvanor, vilket kan visa sig som bristande självförtroende, nedstämdhet, depression, irritabilitet, trötthet, övervikt och minskad sexlust.

När vi ger vår kropp rätt förutsättningar genom bra rörelse, mat, näring, återhämtning och sömn, har vi möjlighet att minska eller helt bli av med hormonella obalanser. Ibland krävs det att vi fokuserar på att ta hand om vår mage, prioritera återhämtning eller hantera mentala aspekter. Det kan också innebära att vi behöver inkludera extra vitaminer, mineraler och örter i vår kost eller som tillskott. Om livsstilsförändringar och att återställa kroppens balans inte räcker, så kan vi tipsa dig om ytterligare hjälp.

Symtom som uppstår under puberteten, förklimakteriet eller klimakteriet är inte något du måste tolerera! Det finns hjälp att få och du behöver inte lida av besvär.

Så här går ett hormonsamtal till:

Vid ett hormonsamtal utforskar vi din nuvarande livssituation.  Tillsammans söker vi efter orsakerna till dina hormonella obalanser och skapar en individuell handlingsplan som är anpassad specifikt för dig. 

Vid behov kan det vara bra att ta blodprover för att utvärdera blodvärden som blodstatus, järnvärden, B-vitaminer, D-vitamin, sköldkörtelvärden, inflammation, kolesterol och blodsocker. Det ger oss ytterligare insikter om var dina obalanser finns och hur vi bäst kan stötta din kropp för att återställa balansen.

Vi följer upp din handlingsplan utifrån dina önskemål och behov för att säkerställa att du gör framsteg mot dina mål.

Har du frågor eller önskar du boka en tid?