Firstbeat Livsstilsanalys

Hitta balansen mellan arbete, fritid och vila.
Hjälper dig att förstå hur din kropp reagerar på dagliga aktiviteter.

Firstbeat-Balence-by-life
Balence-by-life-Firstbeat-Livsstilsanalys

Firstbeat livsstilsanalys visar sambandet mellan livsstil och välbefinnande för att öka din prestationsförmåga i vardagen eller bara må bättre genom att lära dig vad som har en positiv inverkan på ditt arbete, din fritid och ditt liv.

Firstbeat mäter hjärtslagen och används idag av hundratals elitidrottslag, tusentals företag och miljontals konsumenter där alla vill få en individuell och användbar information om hur stress, återhämtning och motion påverkar prestation och välbefinnande.

Finska Firstbeat har utvecklat en revolutionerande analysteknik som skapar en digital modell av vår fysiologi genom en avancerad mätning av hjärtfrekvensvariationen. Hjärtats naturliga rytm förändras hela tiden och påverkas av interna och externa faktorer som glädje eller ilska, fysisk aktivitet eller lugnare aktiviteter, stress eller återhämtning, sömn eller sjukdom. 

Det är kroppens autonoma nervsystem som växlar mellan sympatiskt (gas) och parasympatiskt (broms) påslag och vi behöver hitta en balans mellan dessa system för att må bra.

Firstbeat livsstilsanalys kan hjälpa dig att identifiera livsstilsbeteenden som tar av dina resurser men också vilka som ökar resurserna och där med lära dig vad du behöver för att få en hållbar livsstil. Analysen hjälper dig att förstå kroppens fysiologiska reaktioner på dagliga aktiviteter.

Mätningen görs med hjälp av en liten mätare som fästs på kroppen under tre dygn, både dag och natt. Mätningen är lätt att göra i vardagen och ger en skriftlig rapport av dina tre dagar. Denna rapport går vi igenom tillsammans och tittar på hur din vardag påverkar dig, vad du kan göra för att hitta en bättre balans eller öka din prestation i vardagen.

Balence-by-life-livsstilsanalys-3

Hantera stress

  • Känn igen aktiviteter som orsakar stress
  • Identifiera belastande faktorer i privatlivet och på jobbet
  • Lär dig hantera den dagliga stressen på ett mer effektivt sätt
Balence-by-life-livsstilsanalys-5

Förbättra återhämtningen

  • Identifiera stunder av återhämtning
  • Förstå hur du fyller på dina resurser
  • Förstå hur du förbättrar din sömnkvalitet och se om du får tillräckligt med sömn
Balence-by-life-livsstilsanalys-4

Motionera rätt

  • Hitta din optimala träningsnivå
  • Hitta rätt typ av träning för dig
  • Se dina dagliga steg och din kaloriförbrukning

Du får en mätare hemskickad per post. När mätningen är färdig bokar vi en tid för att gå igenom resultatet och du får åtgärdsförslag som passar just din hälsa bäst.