Andas rätt – din superkraft!

Har du funderat på hur du andas? Vi hjälper dig individuellt eller i grupp.

Balence-by-life-Medveten-Andning

Att det är viktigt att andas är ingen nyhet. Men andas gör vi ju annars skulle vi ju dö tänker du! Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas. Idag är vi många som munandas, andas med bröstet, har en för snabb eller en orytmisk andning. En andning som bara är lite obalanserad kan över tid ge stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag. Genom att förbättra sättet vi andas på syresätter vi kroppen på ett effektivare sätt och blir ett verktyg för att påverka vår hälsa.

Lär dig andas rätt – en onlinekurs i andningsteknik på tre tillfällen. Vi varvar teori och praktik och du får lätta hemövningar mellan träffarna för att öka medvetenheten om din andning och få verktyg att förbättra din andning. Allt spelas in så du har möjligheten att repetera eller ta igen ett missat tillfälle.

Efter kursen kommer du ha kunskap om hur andningen påverkar dig och hur du optimerar din andning för att öka din förmåga att syresätta din kropp. Oavsätt hur din hälsa är före kursen kommer den förbättras när du ökar din syresättning. Du kommer uppleva ökad hälsa och energi.

En förbättrad andning ger:

 1. Mer energi – Energiproduktion med syre ger upp till 16 gånger mer energi jämfört med utan syre.
 2. Ökad fettförbränning – Fett kan endast förbrännas när syre är närvarande, så en försämrad andning stänger dörren till våra fettreserver.
 3. Lugnare hjärna – Vår hjärna är en storförbrukare av syre och följaktligen det organ som lider mest av försämrade andningsvanor.
 4. Bättre sexliv – Potensmedlet Viagra kunde utvecklas tack vare forskning på kväveoxid, ett ämne som produceras i stora mängder i näsan.
 5. Bättre sömn – Människan är det enda djur som sover med öppen mun. Munandning i vila ger syrebrist ökad stress och sämre djupsömn.
 6. Starkare hjärta – En spänd, stressad och orytmisk andning ger ett spänt, stressat och orytmiskt hjärta.
 7. Rakare tänder – Munandning ändrar tungans placering, vilket påverkar utvecklingen av tänder och ansikte.
 8. Bättre idrottsprestation – Vi kan inte simma, cykla, springa eller bibehålla optimal styrka och uthållighet om andningen är försämrad.
 9. Mindre oro – Vid rädsla och oro andas vi högt uppe i bröstet i ett försök att ”fly” från jobbiga känslor som ofta har sitt säte i magtrakten.
 10. Mindre smärta – När vår kropp är spänd är vår andning också spänd, vilket förstärker smärtan.
 11. Mindre astma symptom – Astma är en sjukdom som gör luftvägarna trängre, ofta på grund av försämrade andningsvanor.

Andas rätt – din superkraft! Är en kurs för dig som är nyfiken på hur du genom att andas rätt kan påverka dig och ditt mående.
Kursen leds av, Jenny Möller Hälsoutvecklare och andningstränare på Balance by Life.

Har du frågor, önskar du boka en tid eller en kurs?