Föreläsningar

Jag skräddarsyr alltid mina föreläsningar och anpassar mig till dem som lyssnar.
Mitt mål när jag föreläser är att du som lyssnar ska känna att du får med dig något, att du får en aha-upplevelse och känner dig peppad att göra en förändring.

Jenny föreläser om om hälsa
Balance by Life
Idag vet alla att det är viktigt med bra mat, motion och återhämtning för att vi ska må bra. Även om vi vet vad som är viktigt för oss så gör vi inte alltid det vi vet är bra för oss.  Eller så försöker vi göra ”rätt” men mår ändå inte riktigt bra för vi förstår inte vad som är ”rätt” för just mig. Föreläsningen inspirerar och belyser hur viktig vår livsstil är och hur du kan påverka din energi och ditt mående genom små steg.

Maten som ger dig energi och hälsa!
Vad vi äter har stor betydelse för hur vi mår. Men det är inte så lätt att veta vad som är bra mat eller hur du tar små steg till bättre val. Föreläsningen ger dig många konkreta tips på vad du kan lägga till samt många recepttips för att inspirera till att prova nya saker.

Jenny föreläsningMat och prestation för idrottare
Som idrottare lägger du massa tid och energi på din träning men hur mycket tid och kunskap har du om maten du äter? Föreläsningen lyfter matens betydelse för en god prestation. Vi tittar på vilka näringsämnen som finns och vad vi behöver dem till. Vilka livsmedel som är bra och vilka vi ska äta mindre av för att hålla oss friska och prestera på topp. Tips på bra frukostar och mellanmål ges så att du på en gång kan komma igång med nya bra vanor!

Ergonomi för hjärnan
Hur kan vi ge oss själva förutsättningar att använda vår mentala kapacitet på ett hälsosamt sätt utan att bli hjärntrötta? Hur påverkar vårt informationssamhälle oss och vad har våra hjärnor för behov egentligen? Hur kan vi ge hjärnan förutsättningar att fungera optimalt. Föreläsningen ger dig kunskap och tips som du kan använda i din vardag såväl på jobbet som hemma.

Mindfulness som verktyg
Vi lever i ett högt tempo och är ständigt på väg någonstans. Med mindfulness som verktyg kan du träna på att vara mer närvarande med mer fokus både på jobbet och hemma. Föreläsningen visar vad mindfulness kan ge dig för nytta och hur du enkelt kan komma igång på en gång. Vi provar också en enkel mindfulness övning.

Sömn - vår viktigaste återhämtning
Vår sömn är grundläggande för att vi ska må bra. Men varför är sömnen så viktig och vad händer egentligen under sömnen? Föreläsningen belyser hur sömnen påverkar vår energi och hälsa samt vad du kan göra för att skapa bästa förutsättningarna till en god sömn!

Vårt behov av fysisk aktivitet
De flesta vet idag att fysisk aktivitet är viktigt för vår hälsa men HUR viktig den är känner inte alla till. Du vet säkert att du kan må bättre och bli piggare av att röra på dig mer. Men visste du att du också kan bli mer stresstålig, få bättre minne, bli mer kreativ och till och med mer intelligent genom att vara regelbundet fysiskt aktiv? Föreläsningen lyfter hur mycket fysisk aktivitet vi behöver, vilka positiva effekter fysisk aktivitet har på hela kroppen och hur du med enkla medel kan öka din rörelse!

Arbetsglädje
Vad är egentligen glädje på jobbet? Här får ni tillsammans fundera över vilka källor till arbetsglädje som finns på er arbetsplats. Vad kan du göra för att stärka och öka arbetsglädjen? Teori blandas med reflektion, samtal och övningar.

Boka din föreläsning redan idag!