Morotskaka

En saftig morotskaka med krämig frosting utan gluten, mejeri och raffinerat socker. Denna kaka blev riktigt saftig och god, trotts att den inte innehåller något vetemjöl, smör eller socker som vi är vana att baka med. Dessutom är den enkel att göra! Ingredienser: Botten: 3 morötter 3 dl urkärnade dadlar […]

Dela detta
Share

En julig sallad till julbordet!

I morgon är det julafton. En dag när vi umgås med familj och vänner, äter god mat och godsaker. Om du tittar på julbordet så finns det oftast inte så mycket grönsaker. Självklart spelar detta inte så stor roll vid ett tillfälle. Men vi mår så mycket bättre om vi […]

Dela detta
Share

Grönsaker, grönsaker, grönsaker…

Äter du grönsaker? Denna fråga ställer jag varje dag och de flesta svarar ja. Men när jag påminner om att Svenska livsmedelsverket rekommenderar oss att äta minst 500 gram grönsaker, frukt och bär per dag så är det många som säger; så mycket blir det nog inte. Grönsaker ger oss […]

Dela detta
Share

Vilka bröd är okej i butiken?

Vi är ett brödälskande folk. I butiken finns det mängder med olika sorters bröd. Längtan, Fröjd, Lingongrova, Lantbröd, Extrem m.m. Många namn men ungefär samma innehåll om man kollar innehållsdeklarationen. Jag får ofta frågan vilket bröd som är bäst eller bra. Så när jag senast var och handlade så läste jag […]

Dela detta
Share

Ugnsbakad gröt

Är du trött på den vanliga havregrynsgröten eller tycker du inte om konsistensen som gröt har. Då måste du prova att göra ugnsbakad gröt. Ugnsbakad gröt är som att äta paj, har en krispig utsida och en mer krämig insida. Du kan variera smak och innehåll efter vad du gillar och […]

Dela detta
Share

Chiapudding

Chiafröna kommer från Mexico och är energi och näringsrika. De är perfekta att göra en chiapudding av till frukost eller mellanmål. Chiafröna är omega 3 rika men omega 3:n är tyvärr svår för vår kropp att plocka upp vilket gör att vi bara få i oss små mängder av de livsnödvändiga fetterna. […]

Dela detta
Share

Raw food yoghurt

Nu när bärbuskarna är fyllda med bär passar det bra att göra raw food yoghurt. Yoghurten kan du äta både till frukost och som mellanmål. Perfekt för den som inte äter  mejerivaror eller för den som ibland vill hitta andra alternativ för att minska konsumtionen av mejerivaror. En raw food yoghurt kan […]

Dela detta
Share

Hur kan du göra korvgrillningen näringsrik?

Nu är det utflyktstider. Solen och värmen har kommit och vi letar oss ut ur våra ”grottor”. Att göra en utflykt och grilla korv är ett mysigt sätt att umgås och komma ut en stund. Men korvbrödet är riktigt tråkigt. Ett vitt bröd med massor av tillsatser som inte ger […]

Dela detta
Share

Helgfrukost

På helgen finns det mer tid för att fixa frukost och äta frukosten i lugn och ro. I morse såg min frukost ut så här: Sardiner på hårt rågbröd med bregott Kokt ägg Avokado Groddar, selleri, ruccola, spenat och rödbetsblad Tahini Hallon Pukka te Fisk, ägg och tahini ger proteiner […]

Dela detta
Share

Auberginelasagne

Jag provade byta ut de vanliga lasagneplattorna mot aubergine som jag skurit i tunna skivor. Blev super gott!!! Laga till en köttfärssås som du gillar i smaken, gör den ganska fast för du kommer inte ha några vanliga lasagneplattor som suger upp vätskan. Koka en vitsås enligt grundrecept, jag bytte […]

Dela detta
Share