Kolabollar med choklad

Idag provade jag Food Pharmacys kolabollar. Receptet har få ingredienser, går relativt snabbt att göra och blev supergoda! Prova gärna smaksätta dem med tex lakritspulver, chili, mörk rom, punsch, kardemumma, rivet citronskal, kaffe eller ingefära. Ingredienser: 20 st färska dadlar 1 tsk salt 1/2 dl kallpressad kokosolja 1 tsk vaniljpulver […]

Dela detta
Share

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något ganska snabbt. Rätten blir som en modern pytt i panna 🙂 Idag hade vi oxfile kvar från nyårsafton, så det fick bli en lyx wok! […]

Dela detta
Share

Raw julsallad

I år provade jag en ny julsallad som är raw. Basen är grönkål, rödkål och granatäpple vilket passar väldigt bra till en julsallad. Den gillades av mina gäster 🙂 Ingredienser: Ca 150 gram grönkål Rödkål Ett granatäpple Riv av grönkålen från stammen och hacka den i mindre bitar. Hyvla rödkålen […]

Dela detta
Share

Overnight goldoats

Denna gröt har jag hittat i Food Pharmacys kokbok. Det är en blandning av overnight oats och guldmjölk. Denna blandning gör gröten till en mättande, näringsrik och antiinflammatorisk frukost. Gröten är faktiskt riktigt god. Jag var först skeptisk, tyckte det kändes konstigt att ha gurkmeja och svartpeppar i frukostgröten 🙂 […]

Dela detta
Share

Morotskaka

Denna morotskaka har jag gjort glutenfri och minskat sockermängden i. Jag ska nästa gång testa byta ut sötningen till dadlar i kakan. Morotskakan blir saftig och fluffig och det är svårt att märka att det inte är vetemjöl i den. Så om du gillar morotskaka så måste du testa denna! […]

Dela detta
Share

Omelett med grönsaker

Denna frukost är mättande, näringsrik och så god. Jag gör den gärna på helgen när jag har tid att njuta av den goda smaken och de fina färgerna 🙂 Hacka valfria grönsaker. Jag väljer gärna grönkål, savoykål, lök och tomat. Fräs dessa i en stekpanna med kokosfett, olivolja eller smör. […]

Dela detta
Share

Chokladkaka med svarta bönor

Detta recept innehåller svarta bönor vilket blir jättebra ersättning för mjöl. Det är svårt att gissa att det är bönor i kakan. Det är ett barnvänligt sätt att få det näringsrikare och glutenfritt. Så länge du inte talar om att det är bönor så går det jättebra 🙂 Fibrerna i […]

Dela detta
Share

Indisk palak paneer med halloumi

Indiska kryddor är så gott och nyttigt. Ingefära, gurkmeja och vitlök är antiinflammatoriska kryddor som används massor i det indiska köket. Denna rätt är vegetarisk men du kan välja att ha i kyckling om du vill. Ingredienser: 250 g spenat fryst eller färsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd […]

Dela detta
Share

Kikärtsspad istället för ägg

Så häftigt! Nu har jag äntligen testat att vispa spadet från kikärterna. Det är som trolleri ✨ Det blir ett vitt skum likt vispad äggvita. Jag vet det låter helt otroligt! Spadet som jag alltid häller bort går att använda istället för ägg till chokladmousse, maränger, andra bakverk eller till […]

Dela detta
Share

Pajskal med quinoa

Det är sällan jag gör paj men nu när det är kräfttider gör vi Västerbottenpaj. I år testade jag ett pajskal som jag åt hos min svägerska för några veckor sedan och den baseras på quinoa. Quinoan är naturligt glutenfri, proteinrik och innehåller lite mindre kolhydrater än andra mjölsorter dessutom […]

Dela detta
Share