Kikärtsspad istället för ägg

Så häftigt! Nu har jag äntligen testat att vispa spadet från kikärterna. Det är som trolleri ✨ Det blir ett vitt skum likt vispad äggvita. Jag vet det låter helt otroligt! Spadet som jag alltid häller bort går att använda istället för ägg till chokladmousse, maränger, andra bakverk eller till […]

Dela detta
Share

Pajskal med quinoa

Det är sällan jag gör paj men nu när det är kräfttider gör vi Västerbottenpaj. I år testade jag ett pajskal som jag åt hos min svägerska för några veckor sedan och den baseras på quinoa. Quinoan är naturligt glutenfri, proteinrik och innehåller lite mindre kolhydrater än andra mjölsorter dessutom […]

Dela detta
Share

Vegetarisk köttfärsås

Jag har precis läst boken Food Pharmacy och blev sugen på att testa deras spagetti och köttfärssås  utan spagetti och köttfärssås 🙂 Av både hälso- och miljöskäl är det bra att minska lite på köttkonsumtionen och samtidigt kan vi öka variationen i det vi äter. Ingredienser: 1 morot 1 gul lök […]

Dela detta
Share

Egengjord sportdryck/vätskeersättning/resorb

Här kommer ett recept på egengjord naturlig ”sportdryck”, vätskeersättning eller en så kallad ”resorb” utan socker och tillsatser. Text och recept är hämtat från Martina Johanssons blogg: http://martinajohansson.se/?s=resorb Nu när det är sommar och varmt eller vid hård träning tappar vi mycket vätska och elektrolyter dvs mineraler. Vi kan känna att […]

Dela detta
Share

Chokladmousse

Idag firade vi nationaldagen med min favorit chokladmousse. Den är enkel och så god. Passar till alla tillfällen när man vill ha något chokladigt. Receptet innehåller egentligen 3 msk florsocker men jag provade idag att byta ut sötningen till dadlar och det gick jättebra! Ingredienser: 150 g mörk blockchoklad 3 […]

Dela detta
Share

Keso ostkaka

Denna keso ostkaka går ganska snabbt att slänga ihop. Passar till frukost, mellanmål eller som efterrätt. Är god att värma på och fungerar då bra som mellanmål innan barnens träning eller som mellanmål efter skolan. Ingredienser:  250 g keso 3 dl vispgrädde 4 ägg 1 dl mandel äkta vaniljpulver Mixa […]

Dela detta
Share

Grodda bönor, linser och fröer

Nu när våren börjat komma börjar jag bli sugen på att göra mina egna groddar. Jag läste nyligen att groddar är det nya sallad. Små näringsbomber som är snälla mot miljön. Något för framtiden! Du kan köpa färdiga groddar i matbutiken, men det är mycket billigare och roligare att grodda själv. […]

Dela detta
Share

Kladdkaka

Kladdkaka har alltid varit min favorit för att det blir så gott men också för att det är en kaka som går snabbt att göra och är relativt svårt att misslyckas med. Men receptet jag använde förr innehöll massor av socker och vetemjöl, det receptet tycker jag idag är alldeles för söt. […]

Dela detta
Share

Glutenfritt bröd

Ett jättegott och saftigt glutenfritt bröd som liknar ett vanligt och godkändes av alla familjemedlemmar 🙂 Ingredienser till ett bröd: 1 msk psylliumfröskal/fiber husk 1 dl hela linfrön 1 dl sesamfrön 2 1/2 dl kokande vatten 4 dl egenblandad mjölmix 1,5 dl havremjöl/skräddmjöl (glutenfritt om du vill vara helt säker) […]

Dela detta
Share