Tacobullar

Jag hittade detta vegetariska recept i Food Pharmacys kokbok. De var enkla att göra och blev supergoda! En kul variant på köttbullar, tacos, kikärtshummus… ja vad kan gå fel med dessa liknelser? 🙂

Ingredienser:

  • 1 pkt kikärter
  • 4 morötter
  • 2 msk tahini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk paprika pulver
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrön att rulla dem i

Häll av och skölj kikärterna. Borsta eller skala morötterna. Riv morötterna grovt om du inte har en stark mixer. Han ned alla ingredienser utom havregrynen och sesamfröna, mixa allt till en jämn smet. Blanda ned havregrynen och låt svälla i 15 minuter. Sätt ugnen på 125 grader. Forma smeten till ca 20-25 bollar och rulla dem i sesamfrön. Lägg dem på en plåt eller i en form med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i ca 1 timme. Vänd runt dem några gånger under tiden. Servera med tomatsalsa och eller guacamole och en stor sallad!

Guacamole

  • En avokado
  • 1/2 rödlök
  • Lime
  • 1 klyfta vitlök
  • Chili
  • Salt

Hacka avokado och rödlök och lägg i en skål. Pressa vitlök och lime samt ha på chili och salt. Rör samman och smaka av. Eller mixa till en jämn smet. Om du vill kan du röra i lite crème fraiche.

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Chili
  • Salt

Hacka tomaterna, röd löken och pressa vitlöken. Lägg allt i en skål. Ringla över olivolja, en skvätt rödvinsvinäger, krydda med chili och salt. Rör samman och smaka av.

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.