Chokladpralin

Älskar du också choklad? Då måste du testa denna chokladpralin som är superenkel att göra. Perfekt om du vill ha något gott till kaffet eller vill göra ditt egna godis utan massa tillsatser. Gillar du inte ingefära eller vill göra dem nötfria så kan du ha smeten naturell eller prova smaksätta med tex lakritspulver, rom, hallon, kaffe, mintdroppar och chili.

Ingredienser:

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl färska dadlar
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st syltad ingefära eller färsk riven ingefära
  • 2 msk jordnötssmör eller annat nötsmör

Smält chokladen i ett vattenbad medans du gör smeten som ska vara i pralinerna. Kärna ur dadlarna och lägg dem och resten av ingredienserna förutom chokladen i en bunke. Mixa till en jämn smet. Använd små formar, jag tog pappers näck formar. Häll lite choklad i botten på alla formar, ca 20 st. Ställ sedan in formarna och pralinsmeten i kylen i ca 10-15 minuter tills det stelnat. Pralinsmeten blir lättare att få ned i formarna när den blir kyld och inte lika kladdig. Låt resten av chokladen stå kvar i vattenbadet. Lägg en klick pralinsmet i varje form och häll sen på mer choklad så allt täcks. Ställ in i kylen igen. Sen är det bara att njuta!

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.