Proteinbollar

Här kommer en variant på dadelbollar som är nötfria och perfekta till mellanmål eller mellan träningspassen! Idag är det inte alltid tillåtet att ta med nötter till skolan eller träningen eftersom det är många som är allergiska mot nötter. Då kan dessa bollar vara ett bra alternativ där jag bytt ut nötterna till kikärtor. Kikärtor innehåller protein, fibrer, selen och folsyra. Havregrynen och dadlarna ger tillsammans med kikärtorna bra med kolhydrater och kokosfettet bidrar med bra fetter som mättar.

Ingredienser:

  • 1 dl kokta kikärtor
  • 2 dl havregryn
  • 8 färska dadlar
  • 1 msk kakao
  • 2 msk kaffe
  • 1,5 msk kokosfett
  • 1,5 krm salt

Mixa allt till en jämn smet. Rulla till bollar och rulla dem sen i riven kokos. Låt stå i kylen någon timme innan du äter dem.

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.