Kladdkaka

Kladdkaka har alltid varit min favorit för att det blir så gott men också för att det är en kaka som går snabbt att göra och är relativt svårt att misslyckas med. Men receptet jag använde förr innehöll massor av socker och vetemjöl, det receptet tycker jag idag är alldeles för söt. Den här kladdkakan är utan gluten, mejerivaror och vanligt socker. Sötas med dadlar som  ger mer näring och en godare/naturligare sötma. Den måste testas om du gillar kladdkaka!

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 10 dadlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 5 msk kakao
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och rivna kokos till en jämn smet. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver,bakpulver och salt. Mixa samman allt. Knäck i äggen och ha i kokosoljan. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med avtagbara kanter i kokosfett och bröa med riven kokos. Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt kakan stanna och förvara i kylen i ca 1 timme innan den serveras. Servera gärna med bär och grädde.

Happy Valentines ❣️

Recept från Studio Hälsa. Gå gärna in på min väns superfina blogg Studio Hälsa för fler inspirerande recept.

Jenny 😀

Dela detta
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.