Omelett frukost

KATEGORIER

Frukosten är det mål som vi varierar minst. Jag vet inte vad det beror på.  Kanske för att vi är trötta och har bråttom på morgonen och inte hinner eller orkar fundera så mycket. Men att just variera det vi äter är viktigt för att vi ska få i oss de näringsämnen som vi behöver och för att inte kroppen ska reagera negativt på något livsmedel. Det är större risk att vi blir känsliga för tex mejerivaror och spannmål om vi äter väldigt mycket av dem.

Att ha ägg till frukost är mättande och ger bra med näring. Att lägga till grönsaker gör frukosten ännu mer näringsrik och ger också kroppen basiska mineraler.

Till denna frukost har jag gjort omelett på 2 ägg som jag kryddat med salt och vitpeppar. Vispa samman äggen och kryddorna och stek på medelvärme i smör eller kokosfett. Servera med tex blandade grönsaker och frukt. Här har jag haft blandsallad, groddar, tomat, avokado och 1/2 apelsin.

Jenny 🙂

 

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.