Glutenfria semlor

Dessa glutenfria semlor fick tummen upp av barnen och morfar. De blev ganska kompakta och mätande men smaken blev överraskande bra!

Kardemummabullar:

  • 2 st ägg
  • 1 dl kesella
  • 50 g smör
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl pofiber
  • 1 st uppvispad ägg att pensla med

Mandelmassa:

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk honung
  • 1 msk grädde

Tillbehör:

  • 2 dl grädde
  • 1 krm äkta vanilj
  • Florsocker att pudra med

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, mjukt smör, kesella, socker, salt, kardemumma och bakpulver. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk och pofiber. Blanda samman allt och låt stå ca 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätska.

Rulla till 5 st bollar. Lägg dem på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 15 minuter eller tills bullarna fått fin färg. Låt svalna.

image

Blanda samman mandelmassan. Min mandelmjöl tog slut så mixade ca 1 dl mandel och fick då ett lite grövre mjöl till mandelmassan. Fungerade det också 🙂

Skär av toppen på bullen och spar som lock. Klicka i mandelmassan och ha på vispad grädde med äkta vanilj. Lägg på locket och pudra semlorna med vaniljsocker.

imageimage

Jenny 🙂

 

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.