Hälsoknäcke

Många tycker att det är tufft att utesluta bröd ur kosten. Här kommer ett knäckebröd utan gluten. Perfekt att ta till när du saknar brödet 🙂

Ingredienser:

  • 2 st ägg
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl solroskärnor (hela eller grovt mixade)
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma

Vispa ägg, vatten och salt samman. Mixa solroskärnorna grovt eller låt dem vara som de är. Blanda i solroskärnorna, linfrön, kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma i ägg blandningen. Låt stå och svälla i 5 minuter. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 190 grader i 30 minuter. Ta ut och skär dem i bitar och sätt sen tillbaka på eftervärme tills ugnen har svalnat eller kexen blivit hårda. Vill du ha dem mörkare så kör du dem tills de är gyllenbruna.

Recept: Sara Andersdotter 🙂

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.