Vegetarisk pizza

Vegetarisk pizza utan gluten och mejerivaror. Går så klart att anpassas efter vad du vill ha. Du kanske vill ha kött eller till exempel ost på.

Ingredienser: (Recept till en stor eller två små pizzor.)

Botten

  • 1 ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • ca 0,75 dl vatten
  • En nypa salt

Fyllning

  • Tomatsås (Marcus hemma gjorda, kanske kan lägga ut recept på den längre fram)
  • 1/4 broccolibuket
  • 3 cm zucchini
  • 2 st soltorkade tomater
  • 1 st inlagd paprika
  • 1/2 röd lök
  • Chèvre ost
  • Oregano, salt och chili
  • Olivolja

Blanda ihop alla ingredienser till pizzabotten. Låt stå och svälla i 5 minuter. Platta ut degen på ett bakplåtspapper. Grädda botten i 250 grader i 10 minuter. Hacka broccoli, zucchini, soltorkade tomater, paprika och lök. Lägg i en bunke och ringa över olivolja samt blanda ned kryddor. Lägg grönsaksblandningen på pizzabottnen och lägg chèvre osten överst.

image

Grädda i ungen ca 15 minuter tills pizzan fått en gyllenbrun färg. Servera med grönsallad och vitkålssallad.

image

Jenny 🙂

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.