Brysselkål

KATEGORIER

Brysselkål är näringsrikt och innehåller mycket C vitamin, folsyra, B1 (tiamin), B6, kalium, järn, fibrer och som hela kålfamiljen svavelhaltiga ämnen som bryts ned till antioxidanter som är kända för sina cancerhämmande och avgiftande förmåga. Brysselkålen är också ett bra miljöval speciellt under hösten och vintern när det finns färsk svensk brysselkål. Den odlas på friland och kräver då inte lika mycket energi som växthusodlade grönsaker.

Brysselkålen har en besk smak som många kan ha svårt för. Men det gäller att smaksätta den för då blir brysselkålen underbart god. Brysselkålen kan användas, kokt, gratinerad och rå.

Tips!

Koka brysselkålen i ca 10 minuter. Häll bort vattnet och stek den kokta brysselkålen i smör och olivolja kryddat med salt och vitlök. Underbart gott!

image

Jenny 🙂

Dela detta inlägg:

Jenny

Jenny

Utbildad hälsoutvecklare, näringsterapeut och föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KATEGORIER
SENASTE INLÄGGEN

Boka ett besök eller ställ en fråga.

Relaterade Inlägg:

Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt. Ingredienser: 6 dl riven zucchini 8 st

Läs mer »

Wok

Wok är en rätt som vi alla gillar i familjen. Den passar att göra när det finns matrester hemma eller att vi vill göra något

Läs mer »

Vegetariska bollar

Dessa vegetariska bollar måste ni testa. De är så goda och enkla att göra. Till och med barnen godkände dem 🙂 Jag tycker ofta att

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.