Brysselkål

Brysselkål är näringsrikt och innehåller mycket C vitamin, folsyra, B1 (tiamin), B6, kalium, järn, fibrer och som hela kålfamiljen svavelhaltiga ämnen som bryts ned till antioxidanter som är kända för sina cancerhämmande och avgiftande förmåga. Brysselkålen är också ett bra miljöval speciellt under hösten och vintern när det finns färsk svensk brysselkål. Den odlas på friland och kräver då inte lika mycket energi som växthusodlade grönsaker.

Brysselkålen har en besk smak som många kan ha svårt för. Men det gäller att smaksätta den för då blir brysselkålen underbart god. Brysselkålen kan användas, kokt, gratinerad och rå.

Tips!

Koka brysselkålen i ca 10 minuter. Häll bort vattnet och stek den kokta brysselkålen i smör och olivolja kryddat med salt och vitlök. Underbart gott!

image

Jenny 🙂

Dela detta
Share

One thought on “Brysselkål

  1. 21 juin 2012I simply want to tell you that I’m very new to blogs and truly loved yo#;8u217&re blog. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You surely come with remarkable stories. Thank you for sharing your blog.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.