Zucchinibröd

Zucchinibrödet är mättande med mycket protein och lite kolhydrater. Det är också ett glutenfritt bröd. Zucchinin gör brödet saftigt.

Ingredienser:

  • 6 dl riven zucchini
  • 8 st ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • Smaksätt ev med 2 msk färsk basilika (grovhackad) eller timjan
  • Vallmofrön till garnering

Vispa äggen lätt. Riv zucchini och blanda med äggen. Blanda de torra ingredienserna (mandelmjöl, fiberhusk, sesamfrön, bakpulver och salt) och rör ned i äggsmeten. Låt allt stå i 10 minuter och svälla. Lägg ut ”bullhögar” med sked på en plåt med bakplåtspapper och strö över vallmofrön. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i ca 20 minuter.

Recept: Sara Andersdotter

 

 

Dela detta
Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.